Bromfietsbewijs

Bromfiets/ Brommobiel-rijbewijs(AM2 / AM4)

Per 01-03-2010 is het praktijkexamen voor de bromfiets/snorfiets ingevoerd. De bromfietser moet nu eerst het theorie-examen gehaald hebben, en mag pas daarna op de openbare weg van start met de rijlessen.

De lessen en het examen kunnen in principe op dezelfde dag. Daar kleeft wel een groot nadeel aan. We hebben je nog nooit zien rijden, en weten dus niet of het voor jou wel haalbaar is om in 4 uurtjes alles te leren. Je zou dan onvoldoende voorbereid op examen gaan, en daar is het examen te duur voor. Wij raden je dan ook aan om eerst twee uren te lessen. Daarna kunnen we in overleg nog een aantal lessen en een examen inplannen.

Bromfiets Ons bromfietspakket is helemaal compleet. Je haalt de theorieboeken op bij de rijschool en gaat flink leren. Zodra je denkt een het theorie-examen toe te zijn, kom je bij ons een proefexamen doen. Tijdens het nabespreken van dit proefexamen krijg je uitleg over de onderwerpen die je fout had. Ook is er dan nog gelegenheid tot het stellen van vragen. We plannen dan gelijk het theorie-examen in. Ben je daarvoor geslaagd, gaan we eerst twee uur met de praktijk van start. Eerst een stukje voertuigbeheersing en zodra dat goed gaat gaan we de weg op. Na deze 'intest' overleggen we hoeveel lesuren je nog nodig hebt. We plannen dan gelijk een datum voor je praktijkexamen. Vaak is het mogelijk de laatste lesuren direct vóór het examen te rijden, dus op één dag.

Met het bromfietsrijbewijs AM2 mag je snorfiets, bromfiets én brommobiel rijden. Met het AM4 rijbewijs mag je uitsluitend brommobiel rijden. Voor AM4 moet je lessen en afrijden met een brommobiel. Onze rijschool heeft geen brommobiel, maar in overleg vinden we vast een geschikte oplossing voor hen die AM4 willen gaan halen.