Rij-angst

Rijinstructeur R+ Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst één op de tien automobilisten kampt met een vorm van rij-angst. Plotseling durven ze niet meer op de snelweg te rijden, zijn ze bang voor tunnels, of wordt rijden in de regen een onmogelijke opgave. Jaap Lucassen herkende dit probleem en besloot de opleiding Rijinstructeur+ (R+) te gaan volgen. Tegenwoordig is Jaap gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met rij-angst.

Wat is rij-angst?

Rij-angst kan voorkomen bij mensen die al jaren hun rijbewijs hebben. Plotseling durven ze niet meer achter het stuur, of raken ze in paniek in bepaalde situaties. Voorbeelden hiervan zijn angst voor bruggen, tunnels, snelwegen, vrachtauto’s of rijden in het donker. Door deze angst voelen ze zich verkrampen achter het stuur of krijgen zelfs last van benauwdheid of hartkloppingen.

Waarom een Rij-instructeur+?

Veel mensen met rij-angst kloppen aan bij een rijschool voor hulp. Een gewone rijinstructeur zal waarschijnlijk aan het zelfvertrouwen van de cliënt proberen te werken door de vaardigheden opnieuw aan te leren. Vaak ligt het probleem echter niet in de rijvaardigheid. De angst zal door deze aanpak dan ook niet overgaan. Een R+ zal op zoek gaan naar de oorzaak van de angst. Door middel van principes uit het NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) wordt er gericht aan uw angsten gewerkt.