De Rijsimulator

ICT-Award 2004

De beste start maak je op de rijsimulator. Je begint je lessen in een virtuele auto, waarbij je instructie krijgt op je eigen niveau. Ben je iemand die snel leert autorijden dan wordt automatisch de moeilijkheidsgraad verhoogd. Met andere woorden: dit is pas echt een rijopleiding op maat. Alle resultaten worden op de computer vastgelegd. Je kunt ze zelfs via e-mail thuis ontvangen, zodat je ook thuis kunt laten zien waar je mee bezig bent.

Je kunt diverse training- en leermomenten creëren. Een voorbeeld: tijdens een praktijkles kun je maar een paar keer in- en uitvoegen op de snelweg. Dit kun je op de simulator wel 30 keer binnen één les in diverse situaties en moeilijkheden oefenen! De nieuwste simulatorsoftware bevat zelfs lessen waar ook fietsers en bromfietsers rondrijden.

Uit de praktijk blijkt dat deze cursus minimaal het zelfde aantal lessen op de weg vervangt. Het is dus een flinke besparing op de totale kosten.
De cursus omvat 10 lessen van één uur. Heb je moeite met een van de onderdelen dan mag je dat betreffende deel gratis overdoen. Ook bestaat de mogelijkheid de cursus versneld te doorlopen door in blokken van anderhalf of twee uur te lessen..

De volgende onderdelen komen o.a. aan bod:

 • Voertuigbeheersing
 • Gevaarherkenning
 • Kruispunten
 • Moeilijke rijtaken zoals inhalen, in- en uitvoegen, snelwegen enz.

Voordelen van het starten in ons Rijvaardigheidscentrum zijn:

 • Sneller slagen (blijkt uit onderzoek van Technische Universiteit Delft) 7% hoger slagings percentage
 • Lessen vanaf 25 euro per 60 minuten
 • Je kunt nóg eerder beginnen met rijles
 • Iedere les een uitgebreide analyse van je vorderingen
 • Begeleiding door een personal coach
 • Ook voor B-Automaat
 • Examengarantie*. (eerste herexamen voor rekening van de rijschool)

Persoonlijke begeleiding

Rijschool Lucassen werkt sinds kort met het unieke Sterkte & Zwakte Rapport. Dit unieke rapport, dat door de Technische Universiteit Delft is ontwikkeld en wordt aanbevolen door BOVAG-afdeling Verkeersopleidingen, laat precies zien welke rijtaken je wel en nog niet beheerst. De lessen worden door je personal coach aan de hand van dit rapport volledig afgestemd op jou leerniveau, Duur? Nee dit zit bij de prijs in. Lesprijs vanaf € 25,- per 60 minuten.

Gratis Intest of Rijstijltraining

Ben je benieuwd naar onze opleiding? Boek dan nu een gratis proefles op ons Rijvaardigheidscentrum. Op basis van je rijprestaties kunnen wij een nauwkeurige inschatting maken van het aantal rijlessen dat je nodig hebt. Vervolgens leggen we je dan precies uit hoe we jou snel en veilig je rijbewijs laten halen.

NB: Onze Intest en Rijstijltraining zijn ook zeer geschikt voor mensen met faal-angst en rij-angst.

Voor meer informatie raadpleeg het onderzoek over deze simulator door de TU Delft

Een simulatorpakket kost €250,-