Vragen

Op een aantal vragen die van invloed kunnen zijn bij de keuze van een rijschool vind je hier beantwoord.

 1. Wat kosten theorie- en praktijklessen?
  Zie hiervoor onze prijslijst.

 2. Hoe lang duurt een praktijkles precies?
  Iedere les duurt 60 minuten.

 3. Kan ik intensief lessen, bijvoorbeeld 2 uur per week in plaats van 1 uur?
  Ja, dit is mogelijk. De leerling geeft zelf aan hoeveel lessen hij per week wil rijden. Per keer wordt in overleg gekeken of dit mogelijk is. In drukke periodes kan per week één uur te voren worden ingeroosterd, in de week zelf wordt gekeken naar extra lessen. Zo is iedere leerling verzekerd van minimaal één uur per week.

 4. Krijg ik les van één of meer instructeurs?
  De rijschool heeft meerdere instructeurs. Op verzoek kunnen we proberen je zoveel mogelijk bij één instructeur te plaatsen. Les krijgen van verschillende instructeurs werkt overigens veelal positief.

 5. Is de rijles individueel of met een ander?
  Tijdens lessen rijden er geen andere leerlingen mee in de auto, behalve diegene die opgehaald of weggebracht wordt. Om de lestijd zo efficiënt mogelijk te benutten vragen wij leerlingen die iets verder weg wonen de lessen te beginnen vanaf de Rijschool, het NS-station of bij een van de scholengemeenschappen in Meppel.

 6. Kan ik bij een lespakket extra lessen kopen?
  Blijven er na het examen nog lessen over dan worden die terugbetaald. Zijn er meer lessen nodig moeten die worden bijbetaald.

 7. Kan ik het examen verschuiven als ik me niet zeker genoeg voel?
  De examendatum wordt in overleg met de kandidaat vastgesteld. Zolang u zich nog niet zeker genoeg voelt, wordt er nog geen examen aangevraagd.

 8. Biedt de rijschool de mogelijkheid om naast losse lessen ook andere lesmethoden te volgen (pakket, spoed, RIS)?
  De rijschool biedt diverse lespakketten aan. Losse lessen zijn uiteraard ook mogelijk. U kunt bij ons uw rijopleiding starten met een simulatorpakket van 10 lesuren. Dit is een flinke kostenbesparing op uw rij-opleiding en geeft goede resultaten. Voor meer voordelen raadpleeg het hoofdstuk: rij-simulator op deze website. Spoedopleidingen verzorgen wij niet. Haastige spoed is zelden goed! Snel geleerd, gauw weer kwijt. Door meerdere lessen per week te plannen, kan de duur van de opleiding natuurlijk wel flink bekort worden.

 9. Geeft u ook theorielessen en kan het theorielesmateriaal gehuurd worden?
  Er wordt theorieles gegeven in groepjes van maximaal 8 personen. Theorieboeken worden uitsluitend verkocht, waardoor u altijd de nieuwste druk met de laatste wijzigingen heeft.

 10. Beschikt u over een oefenterrein of een rijsimulator? De rijschool beschikt over een rijsimulator. Er is geen oefenterrein voor de auto. V

 11. Kan ik lessen in een automaat?
  Ja, er is een automaat beschikbaar. In overleg kunnen aanpassingen overwogen worden.

 12. Kan ik lessen in een rookvrije auto?
  Ja, in geen enkele ruimte van de rijschool mag worden gerookt, dus ook in de auto's niet.

 13. Kan ik een vrijblijvende proefles krijgen?
  Wel vrijblijvend, maar niet gratis. Zo houden wij de zgn. shoppers een beetje buiten de deur. Mocht de leerling na de eerste simulatorles besluiten toch op de auto door te gaan, is die simulatorles wel gratis.

 14. Kunnen lesafspraken van week tot week gemaakt worden of moeten die van tevoren worden ingepland?
  Na iedere les wordt er een afspraak gemaakt voor de volgende keer. In overleg kunnen er meerdere lessen worden ingepland, als basis geldt wel dat iedere leerling minimaal één uur les per week moet kunnen inplannen.Pas daarna wordt bekeken of er ruimte is om meer lessen in te plannen. Het kan dus niet zo zijn dat één leerling met 8 lesuren per week andere leerlingen benadeeld.

 15. Wat gebeurt er bij verhindering wegens ziekte van mij of de instructeur? Krijg ik mijn geld terug of een vervangende les?
  Ziekte is overmacht, wat iedereen kan overkomen. Hiervoor wordt een nieuwe afspraak gemaakt. Indien u zonder tijdig afmelden niet aanwezig bent, wordt de les wel in rekening gebracht.

 16. Is er een inzittendenverzekering gesloten?
  Ja, voor beide voertuigen is een inzittendenverzekering afgesloten

 17. Wat gebeurt er bij aanrijding tijdens de les? Of tijdens het examen?
  Met een kapotte auto kun je niet rijden. In overleg zal er gekeken worden wat op dat moment de beste oplossing is. Door een goede samenwerking met andere rijscholen is er veelal op korte termijn een andere auto te regelen.

 18. Bent u aangesloten bij een brancheorganisatie?
  Nee, aangezien wij ergens halverwege dit jaar gaan stoppen met ons bedrijf hebben wij het lidmaatschap van BOVAG opgezegd. Wij conformeren ons echter nog wel aan de BOVAG-lesvoorwaarden.